Skydda först handen med en handduk och placera sedan ostronet i den med flatsidan uppåt. Stick in ostronkniven vid gångjärnet på ostronets sida, och vicka tills det knäpper till. Bänd därefter upp det övre skalet, och skär loss köttet från skalet.Tänk på att hela tiden rikta kniven bort från dig själv och andra.
En del vill gärna toppa sina ostron med tillbehör som citron, chili och örtkryddor. Andra föredrar att sluka dessa havets läckerheter naturella. Om du inte redan vet – prova och ta reda på vilken typ av ostronätare du tillhör. Oavsett ska de serveras så färska som möjligt, gärna på en bädd av is. Torr champagne eller vitt vin tillsammans med ostron är en given och tidlös kombination. En bubblare i sammanhanget är kombon ostron och Guinness. Prova!
Botanisera i utbudet och välj den ostronkniv som faller dig i smaken. Samtliga är från kända kvalitetsmärken som Alessi, Victorinox och Wüsthof. Knivbladen är i rostfritt stål med skaft i stål, trä eller plast. De flesta är också försedda med fingerskydd.
Ostronkniven Colombina Fish från Alessi ingår i en serie tillsammans med bords- och serveringsbestick för fisk, hummerknäckare och saltkar. Under varje produktartikel kan du se vilken serie respektive ostronkniv tillhör, och beställa fler delar om du önskar. Hos oss handlar du funktionell och stilsäker design ur ett stort utbud, till rätt pris. Du väljer det betalningsalternativ som passar dig bäst, och vi levererar snabbt det du beställt.